Termín
a miesto: 21. a 22.3. 2007, Krajský úrad, Námestie mieru 3
Prešov
/veľká zasadačka/.
Riaditeľ súťaže:
Mgr. Peter Kakaščík - riaditeľ SOU obchodného
Garant organizácie: MVDr. Beatrice Blichová -
zástupca riaditeľa pre OV
Prihlášky: MVDr. Beatrice Blichová, SOU obchodné Prešov,
SDH 3, 08001 Prešov
tel: 051 7710 863
e - mail: soeobcho@souopo.edu.sk
formulár prihlášky
Súťaž - kuchár: Príprava
slávnostného sladkého dezertu
1. časť: 15 minút - príprava v zákulisí
(predpríprava jednotl. komponentov podľa
receptúry)
2. časť: 15 minút - dokončenie
dezertu pred servírovaním
na pódiu
Súťaž - cukrár: Príprava
ľubovoľnej torty/korpus s priemerom 30 cm/
Téma: Svadobná torta
1. časť: 25 minút - príprava v zákulisí
/príprava ingrediencií k zhotoveniu výrobku-šľahanie
a
plnenie náplňami/ korpus bude k dispozícií v
prípade
iného tvaru-doniesť vlastný
2. časť:
20 minút - dekorácia a prezentácia
výrobku na
pódiu
Súťaž - predavač: Príprava darčekového
balenia
Téma: Svadobný dar
(zabalený svadobný dar umiestnený v kompozícií
s
tématikou svadby )
Čas: 40 minút- balenie a prezentácia na pódiu
Inventár:
doniesť vlastný
Súťažiaci:
Každá škola môže prihlásiť jedného súťažiaceho
vo všetkých odboroch. Každý súťažiaci môže mať
svojho
asistenta.
Štartovné:
500,- Sk za jedného súťažiaceho
Hodnotiaca
komisia:
Prešovský klub kuchárov a cukrárov a vylosovaní
zástupcovia
škôl
Predavači - traja odobrníci a dvaja vylosovaní
zástupcovia
škôl
Harmonogram:
21.3.2007 - streda
1430-1500
registrácia súťažiacich v reštaurácií SEN
1500-1600 porada vedúcich družstiev
a žrebovanie poradia
súťažiacich
1600-1645 večera podľa
objednávky
1700-1800 Slávnostné
otvorenie súťaže a program
1800 -
Slávnostný raut
22.3.2007 - štvrtok
700 - 800
raňajky
830 - 1100 začiatok a
priebeh súťaže cukrárov
1110 - 1150 začiatok a
priebeh súťaže predávačov
1215
-1415
začiatok a priebeh súťaže kuchárov
1430
- vyhlásenie výsledkov
1500 -
ČAŠA VÍNA
Receptúry:
Receptúry gastronomických výrobkov zaslať poštou
do
10.2.2007 na adresu SOU obchodné SDH č.3, Prešov.
Receptúry musia byť vyhotovené v piatich
exemplároch,
na ktorých musí byť presná adresa školy a mená
súťažiacich.
I
Počet porcií: 1 torta - cukrári
3 porcie sladký dezert - kuchári
Vybavenie
kuchyne: Elektrický varič, chladnička ,mraznička, rýchlovarná
kanvica,
ostatné pracovné pomôcky potrebné pre
prípravu si
každý
účastník prinesie sám.
Kritéria
hodnotenia:
Cukrár:
technologická príprava, hygiena technolog. postupov
celková chuť, vzhľad torty,používanie moderných
postupov
originalita-vlastná tvorivosť, doladenie surovín,
celkový
dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie časového
limitu,nevhodnosť oblečenia, dodržiavanie
hmotnosti podľa
receptúr
Kuchár:
technologická príprava, hygiena
technolog. postupov
celková chuť,vzhľad dezertu,používanie moderných
technologických, nové trendy, originalita -
vlastná tvorivosť,
vhodné doladenie jednotlivých surovín/ výživová
hodnota/,
celkový dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie
časového limitu, dodržiavanie hmotnosti podľa
receptúry,
nevhodnosť oblečenia
Predavač: súťažiaci je povinný dodržať
tému, výber baliaceho
materiálu, presnosť balenia, estetické
prevedenie, nové
trendy v balení, zručnosť pri balení a
dekorovaní a celkový
estetický dojem.
Odporúčané výrobky:
oriešková pena, čokoládová
pena,topping -karamel,
topping
-čokoláda, topping -jahoda, cukrárska poleva
tmavá na namáčanie, cukrárska poleva tmavá,
kakaový
prášok, jahodový džem, džem čučoriedka.
Zmrzlina Scholler - čokoládová, čučoriedková,
karamelová, pistáciová, vanilková
Z
uvedených výrobkov sú dva povinné
Zmrzlina bude dodaná usporiadateľom súťaže
|