Termín
a miesto: 16. a 17.3. 2006, Krajský úrad, Námestie mieru 3
Prešov
/veľká zasadačka/.
Riaditeľ súťaže:
Mgr. Peter Kakaščík - riaditeľ SOU obchodného
Garant organizácie: MVDr. Beatrice Blichová -
zástupca riaditeľa pre OV
Prihlášky: MVDr. Beatrice Blichová, SOU obchodné Prešov,
SDH 3, 08001 Prešov
tel: 051 7710 863
e - mail: soeobcho@souopo.edu.sk
formulár prihlášky
Súťaž - kuchár: Príprava sladkého dezertu
Téma -
Vítanie jari
1. časť: 15 minút - príprava v zákulisí
2. časť: 15 minút - dokončenie
dezertu pred servírovaním
na pódiu
Súťaž - cukrár: Príprava
ľubovoľnej torty/korpus s priemerom 30 cm/
Téma: Vítanie jari
1. časť: 20 minút - príprava v zákulisí
/príprava ingrediencií k zhotoveniu výrobku-šľahanie
a
plnenie náplňami/ korpus bude k dispozícií v
prípade
iného tvaru-doniesť vlastný
2. časť:
20 minút - dekorácia a prezentácia
výrobku na
pódiu
Inventár:
doniesť vlastný
Súťažiaci:
Každá škola môže prihlásiť jedného súťažiaceho
v odbore kuchár a jedného v odbore cukrár. Každý
súťažiaci môže mať
svojho asistenta.
Štartovné:
500,- Sk za jedného súťažiaceho
Hodnotiaca
komisia:
Prešovský klub kuchárov a cukrárov a vylosovaní
zástupcovia
škôl
Harmonogram:
16.3.2006 - šttvrtok
1430-1500
registrácia súťažiacich v reštaurácií SEN
1500-1600 porada vedúcich družstiev
a losovanie poradia
súťažiacich
1600-1645 večera podľa
objednávky
1700-1800 Slávnostné
otvorenie súťaže
1800 - Raut
17.3.2006 - piatok
700 - 800
raňajky
900 - 1100 začiatok a
priebeh súťaže cukrárov
1100 - 1300 začiatok a
priebeh súťaže kuchárov
1300 -1340
začiatok súťaže predavačov
1430
- vyhlásenie výsledkov
1500 -
ČAŠA VÍNA
Receptúry:
Receptúry gastronomických výrobkov zaslať poštou
do
10.2.2006 na adresu SOU obchodné SDH č.3, Prešov.
Receptúry musia byť vyhotovené v piatich
exemplároch,
na ktorých musí byť presná adresa školy a mena
súťažiacich.
Ingrediencie:
K vyhotovenie exponátov je podmienkou použiť
aspoň
dva druhy z produktov firmy NESTLÉ uvedených v prílohe
Počet porcií: 1 torta - cukrári
3 porcie sladký dezert - kuchári
Vybavenie
kuchyne: Elektrický varič, chladnička ,mraznička, rýchlovarná
kanvica,
ostatné pracovné pomôcky potrebné pre
prípravu si
každý
účastník prinesie sám.
Kritéria
hodnotenia:
Cukrár:
technologická príprava, hygiena technolog. postupov
celková chuť, vzhľad torty,používanie moderných
postupov
originalita-vlastná tvorivosť, doladenie surovín,
celkový
dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie časového
limitu,nevhodnosť oblečenia, dodržiavanie
hmotnosti podľa
receptúr
Kuchár:
technologická príprava, hygiena
technolog. postupov
celková chuť,vzhľad dezertu,používanie moderných
technologických, nové trendy, originalita -
vlastná tvorivosť,
vhodné doladenie jednotlivých surovín/ výživová
hodnota/,
celkový dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie
časového limitu, dodržiavanie hmotnosti podľa
receptúry,
nevhodnosť oblečenia
Odporúčané výrobky:
oriešková pena, čokoládová pena,Topping -karamel,
Topping
-čokoláda, Topping -jahoda, cukrárska poleva
tmavá na namáčanie, cukrárska poleva tmavá,
kakaový
prášok, jahodový džem, džem čučoriedka.
Zmrzlina Scholler - čokoládová, čučoriedková,
karamelová, pistáciová, vanilková
Z
uvedených výrobkov sú dva povinné
Zmrzlina bude dodaná usporiadateľom súťaže
V deň
súťaže budú odporúčané výrobky dodané
firmou
ZLATÁ STUDŇA s.r.o.,
Nestlé
Súťaž v darčekovom balení
v odbore
: obchodný pracovník a predavač.
Učebný odbor: predavač
Študijný odbor: obchodný pracovník
Téma:
Vítanie jari
Zabalené
čokoládové cukrovinky pre
oblievačov umiestnené v
kompozícií
s tématikou vítanie jari .
Termín súťaže:
16. a 17.3.2006
Usporiadateľ súťaže: SOU obchodné Prešov, SDH č.3
Prezentácia účastníkov:
16.3.2006 14.30-15.00
Počet súťažiacich:
Jeden za každú školu
Účastníci budú pri prezentácii oboznámení s organizačnými
pokynmi.
Začiatok súťaže:
17.3.2006
13 00- 13 40
Vyhodnotenie a vyhlásenie
výsledkov
súťaže a odovzdanie ocenení - 14.30
Odborná hodnotiaca komisia: 1 zástupca za
súťažiacu
školu(nesmie
hodnotiť
výrobok svojho žiaka)
Členovia OHK obdržia podklady k hodnoteniu:
17.3.
u Mgr. Bogdaňovej
Kritéria:
u
Účastník je povinný dodržať
tému súťaže
u
Pri darčekovom balení je dôležitá
zručnosť, pevnosť, presnosť balenia, výber
baliaceho materiálu, estetické prevedenie,
celkový estetický dojem.
Priniesť vlastný materiál a pracovné pomôcky: krabica, baliaci
materiál , dekorácie, ozdoby, nožnice,
samolepiacu pásku...
|