Dnes je:

 

 

Čas:

 

...Oficiálna         stránka SOU obchodného a DOŠ Prešov aktualizovaná 13 januára 2006...

  SWEET CUP 2005

SOU obchodné a DOŠ Prešov

 
   

 Dňa 16. a 17. marca usporiada SOU obchodné a DOŠ Prešov 
     4. ročník medzinárodnej súťaže cukrárov a kuchárov juniorov.

                           SWEET CUP  2006



     Propozície 4.ročníka súťaže:


Termín a miesto:    16. a 17.3. 2006, Krajský úrad, Námestie mieru 3 Prešov 
                              /veľká zasadačka/.

Riaditeľ súťaže:      Mgr. Peter Kakaščík - riaditeľ SOU obchodného

Garant organizácie: MVDr. Beatrice Blichová - zástupca riaditeľa pre OV

Prihlášky:               MVDr. Beatrice Blichová, SOU obchodné Prešov,     
                             SDH 3, 08001 Prešov
                              tel: 051 7710 863
                              e - mail: soeobcho@souopo.edu.sk     
                              
formulár prihlášky
Súťaž - kuchár:      Príprava sladkého dezertu
                             Téma -
Vítanie jari
                             1. časť: 15 minút - príprava v zákulisí
                             2. časť: 15 minút - dokončenie dezertu pred servírovaním
                                                         na pódiu

Súťaž - cukrár:      Príprava ľubovoľnej torty/korpus s priemerom 30 cm/ 
                            Téma: Vítanie jari
                            1. časť: 20 minút - príprava v zákulisí
                                /príprava ingrediencií k zhotoveniu výrobku-šľahanie a 
                                 plnenie náplňami/ korpus bude k dispozícií v prípade
                                 iného tvaru-doniesť vlastný
                             2. časť: 20 minút - dekorácia a prezentácia výrobku na  
                                                         pódiu

Inventár:                 doniesť vlastný

Súťažiaci:              Každá škola môže prihlásiť jedného súťažiaceho
                             v odbore kuchár a jedného v odbore cukrár. Každý
                             súťažiaci môže mať svojho asistenta.

Štartovné:              500,- Sk za jedného súťažiaceho

Hodnotiaca          
komisia:                Prešovský klub  kuchárov a cukrárov a vylosovaní
                            zástupcovia škôl

Harmonogram:     

16.3.2006 - šttvrtok
                         1430-1500   registrácia súťažiacich v reštaurácií SEN
                         1500-1600   porada vedúcich družstiev a losovanie poradia 
                                          súťažiacich
                         1600-1645   večera podľa objednávky
                         1700-1800   Slávnostné otvorenie súťaže
                         1800 -         Raut

17.3.2006 - piatok
                         700 - 800        raňajky
                         900 - 1100     začiatok a priebeh súťaže cukrárov
                        1100 - 1300   začiatok a priebeh súťaže kuchárov
                        1300 -1340     začiatok súťaže predavačov
                        1430 -           vyhlásenie výsledkov
                        1500 -       
   ČAŠA VÍNA

Receptúry:         Receptúry gastronomických výrobkov zaslať poštou do
                         10.2.2006 na adresu SOU obchodné SDH č.3, Prešov.
                         Receptúry musia byť vyhotovené v piatich exemplároch,
                         na ktorých musí byť presná adresa školy a mena súťažiacich.

Ingrediencie:       K vyhotovenie exponátov je podmienkou použiť aspoň 
                         dva druhy z produktov firmy NESTLÉ uvedených v prílohe


Počet porcií:      1 torta - cukrári
                         3 porcie sladký dezert - kuchári

Vybavenie
kuchyne:            Elektrický varič, chladnička ,mraznička, rýchlovarná
                          kanvica, ostatné pracovné pomôcky potrebné pre
                          prípravu si každý účastník prinesie sám.

Kritéria hodnotenia:

              Cukrár:   technologická príprava, hygiena technolog. postupov
                           celková chuť, vzhľad torty,používanie moderných postupov
                           originalita-vlastná tvorivosť, doladenie surovín, celkový 
                           dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie časového 
                           limitu,nevhodnosť oblečenia, dodržiavanie hmotnosti podľa 
                           receptúr  
              Kuchár:  technologická príprava, hygiena technolog. postupov
                           celková chuť,vzhľad dezertu,používanie moderných 
                           technologických, nové trendy, originalita - vlastná tvorivosť, 
                           vhodné doladenie jednotlivých surovín/ výživová hodnota/,  
                           celkový dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie 
                           časového limitu, dodržiavanie hmotnosti podľa receptúry, 
                           nevhodnosť oblečenia

Odporúčané výrobky: 
                           oriešková pena, čokoládová pena,Topping -karamel, 
                           Topping -čokoláda, Topping -jahoda, cukrárska poleva 
                           tmavá na namáčanie, cukrárska poleva tmavá, kakaový 
                           prášok, jahodový džem, džem čučoriedka.
                           Zmrzlina Scholler - čokoládová, čučoriedková, 
                           karamelová, pistáciová, vanilková
                                
Z uvedených výrobkov sú dva povinné
Zmrzlina bude dodaná usporiadateľom súťaže
V deň súťaže budú odporúčané výrobky dodané firmou
ZLATÁ STUDŇA s.r.o., Nestlé

Súťaž v darčekovom balení v odbore : obchodný pracovník a predavač.

Učebný odbor:      predavač

Študijný odbor:      obchodný pracovník

Téma:                          Vítanie jari
                             
Zabalené čokoládové cukrovinky pre
                                     oblievačov umiestnené v kompozícií
                                     s tématikou vítanie jari .              

Termín súťaže:              16. a 17.3.2006

Usporiadateľ súťaže:     SOU obchodné Prešov, SDH č.3

Prezentácia účastníkov:        16.3.2006  14.30-15.00  

Počet súťažiacich:                Jeden za každú školu

Účastníci budú pri prezentácii oboznámení s organizačnými pokynmi.

Začiatok súťaže:                   17.3.2006 13 00- 13 40

Vyhodnotenie a vyhlásenie výsledkov
súťaže a odovzdanie ocenení -                 14.30


Odborná hodnotiaca komisia:                   1 zástupca za súťažiacu
                                                                školu(nesmie hodnotiť
                                                                výrobok svojho žiaka)

Členovia OHK obdržia podklady k hodnoteniu:
                                                                 17.3. u Mgr. Bogdaňovej

Kritéria:    
                  u
    Účastník je povinný dodržať tému súťaže

u      Pri darčekovom balení je dôležitá zručnosť, pevnosť, presnosť balenia, výber baliaceho materiálu, estetické prevedenie, celkový estetický dojem.

Priniesť vlastný materiál a pracovné pomôcky: krabica, baliaci materiál , dekorácie, ozdoby, nožnice, samolepiacu pásku...

              

 

<<< Späť  Hore
 
  Možnosti  
Tlačiť Tlačiť
Poslať priateľom

Pridať k obľúbeným Pridať k obľúbeným
Nastaviť ako domovskú stránku 
 
Informácie o škole

Mapa stránky
  Informácie  

Do prijímacích skúšok zostáva:  
 

Meniny má:
 
 
  Fotoalbum  

  Odbory  
  SOU obchodné:

Študijné odbory

Čašník, servírka
Kuchár
Obchodný pracovník
Pracovník marketingu

Učebné odbory
Kuchár
Čašník, servírka 
Predavač
Pekár
Cukrár
Cukrár pekár
Mäsiar
Aranžér
Nadstavbové štúdium
Prevádzka obchodu
Spoločné stravovanie
Potravinárska výroba
  DOŠ:

Obchod a podnikanie